Atrodytų, logiška: kuo karštesniame vandenyje skalbiama, tuo geresnis rezultatas. Tačiau mokslininkai žino jau seniai: jeigu naudojate šiuolaikinius skalbimo miltelius, aukštesnė nei 50 laipsnių temperatūra jų poveikį silpnina.
Nors daugelis supranta, kad džiovyklė gali itin palengvinti buitį, ne kiekvienas ryžtasi ją įsigyti.
Įsišakniję įpročiai skalbinius džiovinti klasikiniu būdu retą priverčia susimąstyti, kad šį procesą galima sutrumpinti ir supaprastinti: išvengti džiaustymo, lyginimo, o išskalbtą rūbą nešioti daug greičiau nei po ilgo džiūvimo proceso. Net ir tuos, kurie ima svarstyti įsigyti džiovyklę, dažnai stabdo įvairūs jas supantys mitai, bet ar visi jie teisingi?
Moderni virtuvė ir gartraukis yra tapę neatsiejamu deriniu. Šis įtaisas naudingas tuo, kad ne tik valo orą, tačiau ir sugeria gaminamo maisto kvapus. Ir nors, atrodytų, standartiniai gartraukiai teturi kelias galios pakopas bei apšvietimą, pradėjus rinktis, pastebima, kad egzistuoja gana nemažai pasirinkimo kriterijų ir žinotinų aspektų.
Indaplovę buvo mėginta kurti ne kartą. Pirmasis rimtesnis pavyzdys Jungtinių Amerikos Valstijų visuomenei buvo pristatytas 1850 metais. Šią indaplovę sukūrė Joelas Houghtonas. Įrenginys buvo medinis, mechanizmą reikėjo sukti ranka, tad šios pirmosios indaplovės efektyvumu ir funkcionalumu išties galima suabejoti.